T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Atatürk Ortaokulu

THERE IS LIFE IN LEARNING ! eTWİNNİNG PROJESİ MART AYI ETKİNLİKLERİNİ TAMAMLADI

26-04-2022

Projemizde  öğrencilerimiz her hafta bir etkinlik yaparak ,bu ayı dolu dolu geçirdiler . Öğrencilerimiz  yeni  web2.0 araçları ile tanışarak ,bunları proje içindeki etkinliklerde kullandılar.

Mart ayında gerçekleştirdiğimiz etkinlikler :

1-Bilim ve teknoloji haftasını kutladık .Haftayla ilgili ; kurucu ortağımızın hazırladığı  puzzle etkinliğini gerçekleştirdik. Bilişsel becerileri ,görsel zekayı harekete geçirdik.

2-Bilim ve teknoloji haftası kapsamında merak ettiğimiz bilim insanlarını araştırdık ve bu bilim insanlarının maskelerini yaptık .Proje öğrencilerimiz maskeli olarak bilim adamlarının çalışmalarını 7.sınıflardan  7C sınıfına İngilizce sunum olarak gerçekleştirdiler. Çocuklarımızda bu yolla bilim dünyası hakkında bilinç oluşturduk ,merak güdülerini harekete geçirdik.



3-22 Mart Dünya Su gününü kutladık .Bu güne farkındalık oluşturmak için tişörtler boyadık . Bu tişörtleri okulda giydik. Su günü ile ilgili proje  şarkımızı söyleyerek , video çekimleri yaptık. Sosyal medyada bu etkinliğimizi velilerimizle paylaştık.

4-Wakelet web2.0 aracını vasıtasıyla her türlü bilimsel bilgilerin akranlarıyla paylaşılmasını sağladık. Böylece geniş çaplı dijital bir bilgi panosu oluşturduk.Bu araç proje boyunca açık kalacak olup ,öğrencilerimiz öğrendikleri bilimsel bilgileri  akranlarıyla paylaşacaklardır . Paylaşarak öğrenmenin kapılarını bu yolla  araladık .

5-Proje ortaklarımızdan Begüm BÖKTÖRE öğretmenimizin yazmış olduğu 3 bölümden oluşan dramayı öğrencilerimiz canlandırdı .Drama içerisinde "Hayallerimizdeki bilim sınıfı nasıl olmalı ? "sorusuna cevap aradılar ve hayallerindeki bilim sınıfını drama etkinliğinin sonunda öğrencilerimiz hep birlikte resmettiler. Drama hayallerimizi zorlayan ,eğlenirken düşünmemizi sağlayan , öğrencilerimizin karakter bürünmesi yaptığı oldukça keyifli bir etkinlikti oldu.

DÜNYA SU GÜNÜ SLOGANIMIZ

MASKE ETKİNLİĞİMİZ

22 MART DÜNYA SU GÜNÜ VİDEOMUZ

DRAMA ETKİNLİĞİMİZ

BİLİMSEL BİLGİ KOLEKSİYONUMUZ

26-04-202226-04-202226-04-2022

26-04-202226-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.04.2022 - Güncelleme: 26.04.2022 19:10 - Görüntülenme: 180
  Beğen | 0  kişi beğendi