İSTANBUL / SULTANBEYLİ - Atatürk Ortaokulu

Dünya Kitap Günü

Sn. İlçe Milli Eğitim Müdür V. Birkan ONAT’ın, Okul Müdürlerimizin, Öğretmenlerimizin ve Öğrencilerimizin katılımlarıyla okulumuzda Dünya Kitap Günü münasebetiyle program düzenlenmiştir.

23 Nisan’ın bizim için önemi, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasından gelir. Ama bugünün bir başka özel ve güzel yanı daha vardır. 23 Nisan aynı zamanda Dünya Kitap Günü’dür. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) okumayı teşvik etmek ve yayıncılığı desteklemek amacıyla 1996’dan beri her yıl 23 Nisan gününü Dünya Kitap Günü olarak kutlar.

Video İçeriğimizi İzlemek İçin Linke Tıklayın.

Nis

Türk Milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır. (Atatürk) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Nis

Bilindiği gibi 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 7 Nisan 2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun yürürlüğe girmesi, ülkemizde kişisel verilerin korunması alanında yeni bir dönemin başlamasına neden olmuştur.

Gelişmeler bununla sınırlı kalmamış, Kurumumuz ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde 1 Eylül 2018 tarihli ve 30522 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan düzenleme ile "Kişisel Verileri Koruma Kulübü" kurulması ve 7 Nisan gününün "Kişisel Verileri Koruma Günü" olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Kişisel Verileri Koruma Günü’nün amacı; kişisel verilerin korunması konusundaki farkındalığı artırmak, veri koruma bilincini zihinlerimize yerleştirmek ve veri koruma kültürünün bireyler arasında yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bunun yanında, ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençlerin ilgisini bu yöne çekmek ve onların veri koruma kültürüyle yetişmelerini sağlamak da bu günün amaçları arasındadır.

KVKK web sitesindeki haberin tamamı ve ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız=>

7 Nisan Kişisel Verileri Koruma Günü kapsamında okulumuzda pano çalışması yapılarak bilgilendirme yapılmıştır. Okul web sayfamız ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden gerekli açıklayıcı bilgiler verilerek bu konuda farkındalık oluşturulmuştur.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.

Mrt

İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimizin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini artırmak bilime, bilimsel düşünceye, gelişen teknolojilere ilgisini çekmek; bilgi, beceri ve üretim yeteneklerinin gelişmesine aktif eğitim ve öğretim yöntemiyle katkıda bulunup farkındalık oluşturmak amacıyla pano çalışması düzenlendi. 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kutlandı.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle okulumuzda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Sınıflarda verilen teorik eğitimin ardından öğretmenler ve öğrenciler eşliğinde ilk olarak uygulamalı deprem tatbikatı yapıldı. Öğrencilerimiz olası bir deprem anında sınıflarında neler yapmaları gerektiğini, sınıftan sakin bir şekilde nasıl çıkacaklarını yaşayarak öğrendiler. Deprem tatbikatının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinden görevli ekip gelerek öğrenci ve öğretmenlere yapılacak yangın tatbikatı öncesi bilgi verdi.

Şbt

12 Mart 2023 tarihinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ile ilgili şiir okuma çalışması etkinliği düzenlendi.

10 Kasım 2022 "Atatürk" konulu şiir okuma çalışması düzenlendi

Şbt

06 Kasım  - 20 Aralık 2022  tarihleri arası Şairler Tiyatrosu etkinliği düzenlendi.

Şbt

"GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLE 100. YIL RÖPORTAJI" adlı tiyatromuz ile 10 Kasım'da Atatürk'ün devletimizin 100. yılına dair fikirlerini beyan ettiği bir çalışma hazırladık.

Tarih: 10.10.2023

Şbt

Okulumuzda geri dönüşüm etkinliği kapsamında, evde bulunan geri dönüştürülebilir ürünlerle müzik enstrümanları ve spor branşlarının maketleri yapılıp ortak bir sergiyle öğrencilerimize sergilendi.

(Ocak 2023)

Şbt

15/12/2023 tarihinde üst öğrenim kurumlarının tanıtılması amacıyla öğrencilere gezi düzenlemiştir.

Şbt

Üst öğrenim kurumlarının tanıtılması amacıyla Aziz Sancar Anadolu lisesine gezi düzenlenmiştir.

Tarih: 08.11.2023

Şbt

“Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında Şubat ayı boyunca atasözü/deyim okumaları gerçekleştirdik. Atasözü/deyimlerimizi eğlenerek öğrendik. Süreç sonunda ortaya çıkan eserleri panolarımızda sergiledik.

Tarih: 26.02.2024